oskar såklart

 
 

en söndag i rabatten.



 
 
 
 

7-0.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

framtiden.

Hade avslutning med Endre IF i torsdags. Här är klubbens framtid.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

insta april.

 
 

bolaget.

Har vart med syster på bolaget idag. 20 jävla år gammal. Shit.
 

söndagsfika.

 
 
 
 
 
 
 

choklad insta.

Hasselnöt och chokladbitar
(Receptet är på ca 20 stora kakor eller 35 små)

1,5 da vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2,75 dl farinsocker
100g hackade hasselnötter
75g smält smör
1-2 ägg (1stort / 2små)
 
Ugn: 200 grader
 
Blanda alla ingredienser och bred ut på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i ca 11-12 minuter.
Låt svalna något, skär sedan i önskad storlek.
 Superenkelt:)

new shoes insta.

  

mb.

 
 
 

p18ik.

Lite från kvällens lagfotografering med P18IK.
 
 
 
 
 
 
 

cupcakes på mitt sätt.

Rainbow cupcakes
(Receptet är på ca 15 små eller 8 stora)
100g smör
3/4 dl mjölk
1,5 dl socker
2st ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vailjsocker
2,5 dl vetemjöl
 
Frosting
100g philadelphiaost naturell
50g rumstempererat smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
 
Karamellfärger
Strössel
 
Ugn: 200 grader
 
Blanda alla frostingingredienser i en bunke och blanda i några droppar av valfri karamellfärg, ställ i kylen.
Smält smöret och tillsätt mjölken. Vispa ägg och socker poröst. Rör försiktigt ner de torra ingredienserna. Tillsätt sedan smör-mjölk vätskan.
Dela upp smeten i önskat antal skålar (2-6st) blanda olika färger i alla skålar (rött, grönt, gult, blått, lila, osv osv)
Fyll muffinsformarna en efter en med varje färg. Fyll ca 2/3 av formen.
Grädda i mitten av ugnen ca 12-15min.
Låt muffinsarna svalna på galler (står de på bänk eller fat kan botten bli mjuk och mosig).
När de har svalnat kletar du frosting på dem och toppar med strössel (Jag brukar använda en smörkniv när jag brer på frostingen)
Färdigt!

cookie insta.

Emmas Tranbärscookisar!
(Receptet är på ca 20st stora kakor)
4dl vetemjöl
1 dl havregryn
150g smör
1,5 dl socker
0,5 dl farinsocker
1,5 tsk bakpulver
0,25 dl sirap
0,5 dl äppelmos
0,5 dl vatten
80g torkade tranbär
40g russin, grovhackade
100g vit choklad, grovhackad
60g mörk choklad, grovhackad
 
Ugn: 200 grader
 
Blanda mjöl, smör, socker, bakpulver och salt så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor.
Tillsätt sirap, äppelmos, vatten och blanda samman till en deg.
Blanda tillslut i tranbär, russin och choklad.
 
Rulla försiktigt ut degen till en rulle, ca 5-7cm i diameter.
Lägg degrullen i kylskåp i ca 30 minuter.
Skär sedan degen i 1cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
 
Sätt in kakorna i ugnen och sänk värmen till 175 grader.
Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter.
Ta ut kakorna och låt svalna på galler.
Gott!

påskäggsjakt.

Som vanligt fick vi leta påskägg i trädgården. Här är två bilder som min pappa lyckades ta som jag kan använda.. :P
Han har faktiskt haft en systemkamera en gång i tiden, så det är mig ibland oförståligt att han inte kan ta kort med min kamera, då en modern systemkamera inställd på Manuell fungerar på samma sätt som den han hade gjorde då.. Men men, jag älskar honom ändå:)
 

vårblomster i fönstret.

 
 

insta påsk.

 

gosmosse.

 
 
 

division 1 nästa!